VIDEO. Rareş Bogdan, la Prima News: Singura poziţie pe care nu o negociem cu PSD este cea de Preşedinte al României

VIDEO. Rareş Bogdan, la Prima News: Singura poziţie pe care nu o negociem cu PSD este cea de Preşedinte al României

Rareş Bogdan a declarat în cadrul emisiuni La final de la Prima News că în cadrul negocierilor cu PSD, singura funcţie pe care partidul său nu o va ceda este cea de Preşedinte a României.
”Rămân cinci poziţii în afară de cea de primar al Capitalei, care nu poate fi atribuit niciunuia dintre partide: preşedintele României, premierul României, preşedintele Camerei, preşedintele Senatului şi Comisarul european. Singura funcţie nenegociabilă este cea de Preşedinte al României. În rest putem negocia orice”, a spus Bogdan.
Liberalul a explicat şi de ce această funcţie are o miză atât de mare.
”Chiar daca nu suntem regim prezidenţial pe model francez sau american, preşedintele are o forţă şi o proiecţie de putere uriaşă în România, nu doar la nivelul politicii externe sau la nivelul faptului că are puterea de a refuza o candidatură de premier sau de a refuza un ministru. Alea sunt cele mai mici. Preşedintele României trebuie să fie o persoană extrem de echilibrat, raţional, un bun patriot şi un om care să înţeleagă politica externă, mai ales în contextul regional”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt