1 km/an, viteza modernizării - Focus Prima TV

1 km/an, viteza modernizării

Anul viitor, în Capitală, sosesc tramvaie noi. Dar ca să poată rula pe străzile din oraș este nevoie ca șinele să treacă prin reparații de amploare. Modernizarea unui singur kilometru durează însă un an. În ritmul acesta, este nevoie de un sfert de secol pentru a ne putea bucura de călătorii în mijloace de transport moderne și sigure.
Astăzi a fost făcută predarea lucrărilor pentru primul tronson care urmează să fie modernizat.

Ciuruită de gropi. Așa arată o porţiune din cea mai folosită linie din Capitală. Tramvaiul 1 leagă sud-estul Bucureștiului de nord-estul acestuia.

Modernizarea a început deja. Deocamdată… fără utilaje. În această fază a proiectului se face organizarea de şantier.

Contractul de modernizare a fost alocat de Primăria Capitalei, prin procedură de achiziție publică. Directorul STB
oferă un termen mai optimist pentru porţiunea de un kilometru.

Pe porțiunea de traseu cuprinsă între Bulevardul Timișoara și Pasajul Basarab, infrastructura urmează să fie refăcută de la zero. Vor fi înlocuite şinele, firele de la reţeaua de contact, dar şi stâlpii de susţinere. Până când lucrările vor fi gata, liniile 11 și 35 sunt suspendate. Iar traseele liniilor 1,10 și 19 modificate.

A fost înființată în scimb o linie de autobuze navetă, 601. Călătorii se plâng că au aflat de modificări direct în stație.

Modernizarea reţelei e însă absolut necesară. Din vara anului viitor în Capitală sosesc tramvaie noi.

În total, 27 de kilometri trebuie reparați. Și peroanele vor fi extinse, ca să se potrivească cu noile tramvaie, lungi de 36 de metri.

Total
0
Shares
Total
0
Share