10 adulți și 12 copii, migranți asiatici, au traversat Dunărea ilegal, din Serbia, cu o barcă - Focus Prima TV

10 adulți și 12 copii, migranți asiatici, au traversat Dunărea ilegal, din Serbia, cu o barcă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Porţile de Fier II au depistat 22 de cetăţeni din Irak şi Afganistan, dintre care 12 copii, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

Aceştia au fost reperaţi de poliţiştii de frontieră români în zona pădurii Crivina, în timpul unei acţiuni privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, anunţă un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara remis, duminică, AGERPRES.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut şi triajul epidemiologic. În urma primelor verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani, şi 12 copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani.

Migranţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share