10 ani pentru o centură de 7 kilometri. Pe varianta ocolitoare a Tecuciului ar fi trebuit să se circule încă de acum 8 ani – Focus Prima TV

10 ani pentru o centură de 7 kilometri. Pe varianta ocolitoare a Tecuciului ar fi trebuit să se circule încă de acum 8 ani

Digi24

Șefii de la Drumuri mai fac o încercare, a treia, pentru a construi centura Tecuciului, un drum cu o singură bandă pe sens și o lungime de aproape 7 kilometri. Au semnat cu o asociere de firme românești un contract de circa 42 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. 

Varianta de Ocolire se desprinde din DN24 și se termină la intersecția cu DN25.

Construcţia șoselei a început în iunie 2012. Până acum au fost reziliate două contracte de execuție, în 2013 și 2019, iar stadiul lucrărilor abia a ajuns la 58%.

Dacă antreprenorii şi-ar fi respectat termenele contractuale şi Compania de Infrastructură monitoriza bine proiectul, atunci ar fi trebuit să fi circulat pe varianta ocolitoare încă de acum opt ani. Așa, dacă lucrurile merg bine măcar acum, șoseaua va fi gata abia spre jumătatea anului viitor. Cu alte cuvinte, România a avut nevoie de un deceniu pentru a construi 7 kilometri de drum.

Total
0
Shares
Total
0
Share