1000 de centre de vaccinare – Focus Prima TV

1000 de centre de vaccinare

Peste o mie de centre de vaccinare vor fi deschise începând de săptămâna viitoare pentru cei care doresc să se imunizeze împotriva SarsCov2. O parte dintre acestea au fost deja stabilite altele…urmează. Cert este că o să ajungă în România încă 150 de mii de doze de vaccin tot de la Pfizer.

Doar câteva zile ne mai despart de momentul în care va începe cea de-a doua etapă a campaniei de
vaccinare. Autoritățile nu au anunțat deocamdată care sunt centrele în care se pot imuniza oamenii care fac parte din etapa a doua. Cert este că vor fi peste o mie. Direcția de Sănătate Publică este cea care va emite avize temporare pentru funcționarea acestor centre.

După ce primesc primă doza de vaccin, oameni vor fi supravegheați cel puțin 15 minute, timp în care cadrele medicale se vor aisgura că nu apar reacții adverse.

Vor exista însă mai multe tipuri de centre. Se vorbește și de centru de vaccinare de tip drive trough pentru orașele mari. De asemenea, vor exista și echipe mobile de vaccinare acolo unde este necesară imunizarea în locații specifice. În funcție de evoluția pandemiei, se ia în calcul ca medicul de familie să poată vaccina chiar la cabinet. Situația actuală ne arată faptul că vaccinul pentru COVID-19 este necesar, pentru că doar el poate să ducă la reducerea numărului de cazuri noi. În România, lucrurile s-au îmbunătățit, însă finalul acestei pandemii pare departe.

Total
0
Shares
Total
0
Share