1500 de misiuni desfăşurate de salvatori , în ultimele 24 de ore

1500 de misiuni desfăşurate de salvatori , în ultimele 24 de ore

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 1.500 de misiuni în întreaga ţară, cele mai multe fiind situaţii de urgenţă gestionate de echipajele SMURD.

"La nivel naţional, 1.181 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (344 cazuri), urmată de judeţele Constanţa (62 cazuri) şi Timiş (58 cazuri)", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis marţi AGERPRES.

În afara acestor solicitări, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 69 de incendii, precum şi în alte 222 de misiuni destinate protecţiei comunităţilor.

"În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, au fost înregistrate efecte la nivelul a trei judeţe (Caraş-Severin, Constanţa şi Sibiu). Astfel, în cursul zilei de ieri, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru degajarea unui copac, a unui stâlp de electricitate/telefonie şi a mai multor elemente de acoperiş, de la nivelul a cinci imobile", arată sursa citată.

În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Vremea rea a generat probleme şi la alimentarea cu energie electrică, fiind înregistrate avarii în opt localităţi din judeţul Caraş-Severin. Pentru soluţionarea situaţiei, patru echipe de intervenţie ale distribuitorilor de energie electrică au acţionat rapid pentru restabilirea alimentării.

"Pentru informarea populaţiei asupra atenţionărilor meteorologice prognozate sau a măsurilor dispuse preventiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin a transmis două mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT", precizează IGSU.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt