1,9 milioane de elevi, înapoi în bănci – Focus Prima TV

1,9 milioane de elevi, înapoi în bănci

Aproape 1 milion 900 de mii de copii s-au întors astăzi la cursuri după o lună de vacanță. Este vorba despre cei din grădinițe, ciclul primar și cei din localitățile care au o rată de incidență mai mică de 1 la mie. Pentru cei mici a fost bucuria revederii cu învățătorii și colegii, pentru adulți există însă și un motiv de temere. Ministerul Educației a anunțat că s-au luat toate măsurile pentru siguranța elevilor. Ca si până acum, există circuite de intrare și de ieșire din clase, copiii au la dispozitie dezinfectant și vor purta mască dacă au mai mult de 5 ani și totodată, la intrarea în unitatea de învățământ ei vor fi termometrizați.

Cu ghiozdanul în spate, cu temele făcute și plină de energie – așa a intrat Ilinca pe poarta școlii.

La aceasta școală din București cei mici au venit dis de dimineata, iar cand a sunat clopotelul, erau deja în clase.

Emoționați – mai ceva ca în prima zi de școală, părinții s-au desprins cu greu de cei mici.

Astăzi s-au intors in banci copiii de gradinita, elevii din clasele primare si cei din scolile speciale – in toata tara,
indiferent de rata de infectare, iar de luni, 10 mai, vor incepe scoala fizic si cei din clasele terminale.

La această școală din Galați, cei mici au avut parte de o surpriză…colorată.

A fost bucurie la revederea cu colegii și la Cluj Napoca.

Ore online vor face elevii din localitatile aflate în scenariul 2, unde incidenta cu covid 19 depasese un caz la mia de locuitori, insa si aici, gradinitele, scolile primare si clasele terminale vor functiona fizic. In toata tara, 1.800 de localitati se afla în primul scenariu – in care toti elevii merg la școală, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 caz la mia de locuitori.

Total
0
Shares
Total
0
Share