190 de mii de români s-au înscris doar ieri – Focus Prima TV

190 de mii de români s-au înscris doar ieri

Românii au luat cu asalt platforma de vaccinare pentru covid- 19, din primele secunde în care aceasta a fost pusă în funcțiune. Ea nu a făcut însă față numărului mare de solicitări, iar mulți dintre oameni au așteptat ore în șir pentru a se înscrie. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut faptul că situația a fost evaluată greșit și că va încerca să remedieze problema în cel mai scurt timp. Doar ieri, s-au programat pentru vaccinare aproximativ 200 de mii de români.

A doua etapă de vaccinare a adus cu ea și primele probleme. Platforma a fost asaltată de valul mare de români care vor să se imunizeze împotriva Covid-19, iar autoritățile au recunoscut faptul că mai este mult de muncă și că nu se așteptau la o astfel de situație.

Ministrul a explicat ulterior că a reușit foarte ușor să-și încrie părinții la vaccinare, dar, pentru că mulți dintre români nu au reușit să se programeze, va cere STS-ului să remedieze problemele. În București s-au ocupat toate locurile pentru vaccinare încă de aseară. Următoarele locuri libere vor fi disponibile abia
peste 20 de zile. Coordonatorul campaniei de vaccinare anticovid, doctorul Valeriu Gheorghiță, a spus că numărul locurilor este în funcție de cel al dozelor de vaccin existente. Acesta a recunoscut și problemele pe care le-a întâmpinat platforma online, dar a zis că acestea au fost remediate imediat.

Tot Valeriu Gheorghiță spune că până în septembrie ar putea fi vaccinați 10 milioane de români. De asemenea, acesta a explicat că până acum s-au vaccinat împotriva Covid-19 aproximativ 167 de mii de persoane care lucrează în sistemul medical, adică peste 67%. Pe lângă acestea, mai sunt porgramați încă 42 de mii de angajați din sistemul sanitar, iar procentul va ajunge astfel la 85%.

Ministrul Sănătății a amintit și de faptul că persoanlul medical va primi și bonusuri, ca să informeze, să programeze, dar și să se asigure că pacienții vin la vaccinare. De asemenea, el a mai spus că sunt câteva zile de când se lucrează la platforma online și că aceasta va reveni la normal curând.

Până acum, s-au programat în a doua etapă de vaccinare, 190 de mii de români, dintre care 50 de mii sunt doar din București.

Total
0
Shares
Total
0
Share