200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu – Focus Prima TV

200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu

Anul acesta s-au împlinit 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu. Cel mai longeviv premier din istoria României și cel care și-a pus amprenta pe statul modern, Ion Brătianu mai era denumit și “Vizirul”, datorită influenței pe care o avea în lumea politică. Astăzi, mai mulți oameni au venit să-l omagieze pe Brătianu la Biblioteca Academiei Române, unde s-au bucurat la final și de o expoziție cu mai multe documente, fotografii, dar și volume scrise de omul politic.

A condus Consiliul de Miniștri aproape 12 ani și a fost pe cale să moară de 4 ori, de două ori fiind vorba despre un atentat de asasinat. Cu toate acestea, I.C. Brătianu a rămas un model de urmat în istorie

Ion Constantin Brătianu a fost de 3 ori ministru de Interne, de două ori al Apărării Naționale și a condus în două mandate și Ministerul Afacerilor Externe. Tot de numele lui se leagă și Constituția din 1923, considerată a fi cea mai liberală din Europa, la acea vreme.

I.C. Brătianu a murit în 1927, la vârsta de 63 de ani, răpus de o amigdalită. După moarte lui însă, au apărut mai multe -supoziții, printre care chiar posibilitatea de asasinat.

Total
0
Shares
Total
0
Share