21 Decembrie, București devine centrul revoluției – Focus Prima TV

21 Decembrie, București devine centrul revoluției

21 decembrie 1989… Ziua în care românii au continuat să-și strige mâhnirea față de sistemul comunist. Ieri în Timișoara, azi în toată țara a fost una dintre scandările manifestanților care au ieșit pe străzile Capitalei în încercarea de a pune capăt dictaturii. 49 dintre aceștia au murit în timp ce strigau revoltați împotriva sistemului. Oamenii nu au uitat, iar astăzi la monumentul Eroilor Revoluției şi la troiţa de la Universitate
au fost depuse coroane de flori. Nu au lipsit incidentele.

21 decembrie 1989, Capitala devine principalul punct al demonstrațiilor împotriva dictaturii. În această zi, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de sistem. Au rămas semna adânci în sufletele românilor care astăzi au venit la Monumentul Eroilor Revoluționari, pentru că nu au uitat.

Pentru prima dată în 24 de ani, de când era la conducere, Nicolae Ceaușescu a fost huiduit în timpul discursului pe care îl susținea din balconul sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

698 de protestatari, majoritatea tineri, au fost arestați și închiși în Penitenciarul Jilava. 463 au fost răniți de forțele de represiune iar 49 au murit sub ploaia de gloanțe.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a venit la Monumentul Eroilor Revoluționari și a depus o coroană de flori în memoria victimelor de acum 31 de ani. Momentul a fost unul destul de delicat.

21 decembrie a reprezentat în 1989 ziua în care românii își strigau libertatea și începeau să lupte pentru ea. Astăzi, după 31 de ani, 21 decembrie este ziua în care ne amintim de cei care au murit, au fost răniți sau duși în închisoare pentru curajul de a-și cere drepturile în timpul Revoluției.

Total
0
Shares
Total
0
Share