21 martie – Ziua internaţională a pădurilor – Focus Prima TV

21 martie – Ziua internaţională a pădurilor

Ziua internaţională a pădurilor este marcată la nivel mondial, în fiecare an, în data de 21 martie.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200, din 21 martie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

În această zi, ţările sunt încurajate să întreprindă eforturi locale, naţionale şi internaţionale pentru a organiza activităţi care implică păduri şi copaci. Tema pentru fiecare Zi internaţională a pădurilor este aleasă de către Parteneriatul Colaborativ pentru Păduri. 

Tema pentru Ziua internaţională a pădurilor din 2020 a fost: “Pădurile şi biodiversitatea – Prea preţioase ca să le pierdem” (“Forests and biodiversity – Too precious to lose”), menţionează sursa citată. În 2019, tema aleasă pentru Ziua internaţională a pădurilor a fost “Învaţă să iubeşti pădurile”, în timp ce în 2018 ziua a fost marcată în cadrul tematicii “Pădurile şi oraşele durabile”. Tema din 2017 a fost “Păduri şi energie”, cea din 2016 a fost legată de “creşterea gradului de conştientizare a modului în care pădurile sunt esenţiale pentru aprovizionarea planetei cu apă dulce, care este esenţială pentru viaţă”. În 2015, ziua a fost marcată sub sintagma “Pădurile – Clima – Schimbare”.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share