22 decembrie, prăbușirea regimului comunist - Focus Prima TV

22 decembrie, prăbușirea regimului comunist

Acum exact 31 de ani, mii de oameni s-au strâns în fosta Piață a Palatului si au strigat, într-un glas, “Jos Ceaușescu!” Dictatorul a organizat un miting…sperând că va linişti mulţimea. A fugit însă cu elicopterul de pe acoperişul Comitetului Central. Doar in acea zi, sute de români și-au pierdut viața.

22 decembrie 1989 este ziua în care românii au scăpat de regimul dictatorial condus de Nicolae Ceușescu iar flacăra aprinsă la Timişoara s-a răspândit în toată ţara, nu doar în Bucureşti.

Revoluționarii au intrat în sediul comitetului central și au forțat ușile pentru a ajunge la dictator. A fost momentul în care, soții Ceaușescu au fugit pe acoperișul clădirii unde îi aștepta elicopterul.

După fuga lui Nicolae Ceaușescu la Târgoviște, în Piața Palatului s-a declanșat iadul! Diversiunea teroristă” lovea din toate părțile, iar focurile de armă au răsunat în tot centrul bucureștiului. Și zeci de
oameni au murit doar în noaptea de 22 spre 23. Acum, după 31 de ani, picturile împușcate la revoluție au fost restaurate, iar lumea le poate afla povestea cu ajutorul actorilor Teatrului Național.

Povestea celor 11 picturi poate fi aflată doar scanând codul care se află pe picturile expuse la Muzeul de Artă din București.

Expoziția va putea fi văzută de către trecători până la sfârșitul lunii ianuarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share