22,8% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic anul trecut - Focus Prima TV

22,8% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic anul trecut

22,8% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic anul trecut, arată un studiu iniţiat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România realizat online în luna februarie, la care au răspuns 320 pacienţi cu boli cardiovasculare.

“22,8% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic anul trecut. 59% dintre aceştia nu au mers la medic de teamă de a nu se infecta şi pentru că nu au avut unde, spitalul fiind închis”, informează un comunicat de presă.

96,3% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare respondenţi se confruntă cu 3 probleme majore: teama de a nu se infecta (52,5%), lipsa accesului la servicii medicale (25,2%) şi dificultatea de a ajunge la spital (18,6%).

Dintre aspectele pe care pacienţii le enumeră ca fiind necesar să fie schimbate se numără: un acces mai bun la medic/spital – 71,79%, o mai bună cooperare cu medicul 14.10% şi mai multe medicamente compensate – 12,82%.

Un alt aspect “îngrijorător” reieşit din cercetare este că vârsta celor cu probleme cardiovasculare grave precum infarctul sau insuficienţa cardiacă a scăzut: 25% dintre respondenţii chestionarului online sunt persoane cu vârsta între 45-55 ani, persoane active.

Dintre respondenţi – 47% au hipertensiune arterială, 8,9% fibrilaţie atrială, 8,6% insuficienţă cardiacă, 8,2% angină pectorală şi 6,6% infarct miocardic.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share