26 de elevi și 35 de profesori s-au infectat zilnic cu COVID-19. Datele Ministerului Educației – Focus Prima TV

26 de elevi și 35 de profesori s-au infectat zilnic cu COVID-19. Datele Ministerului Educației

Săptămâna trecută, 26 de elevi și 35 de cadre didactice s-au infectat zilnic cu COVID, potrivit Ministerului Educației. Este o medie a cazurilor de COVID-19 care arată o creștere a numărului de infectări înregistrate în rândul elevilor.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, în ultima săptămână, numărul elevilor și preșcolarilor infectați cu coronavirus a fost de 211, în medie 26 cazuri pe zi. De asemenea, 279 de cadre didactice s-au îmbolnăvit de COVID în perioada 15-22 martie, media ajungând la 35 de cazuri pe zi.

Activitatea față în față a fost suspendată ca urmare a cazurilor confirmate în 304 clase.

Astfel, se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară, relatează Mediafax.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că școlile trebuie închise ultimele și „doar dacă situația epidemiologică o impune”. Ministrul a făcut trimitere la un studiu Reuters care arată că „rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”.

Total
0
Shares
Total
0
Share