31 de ani de la masacrul din Otopeni - Focus Prima TV

31 de ani de la masacrul din Otopeni

Ziua de 23 decembrie 1989 este pentru români amintirea libertății, dar și gustul amar al pierderii multor vieți nevinovate. 48 de oameni au murit în timpul Masacrului de la aeroportul Otopeni. Români contra români, așa s-ar putea descrie sângerosul eveniment ce a lăsat familiile soldaților îndoliate.

Deși ziua de 23 decembrie 1989 trebuia să fie plină de bucurie, iar asta pentru că, cu o zi înainte cuplul Ceaușescu a fost arestat, lucrurile nu au fost chiar așa. Masacrul de la Otopeni a rămas o amintire dureroasă pentru familiile celor care și-au pierdut viața în luptă. Panica a început în noaptea de 22 spre 23 decembrie atunci când crainicul televiziunii naționale, Teodor Brateș, a anunțat că trei camioane pline cu
teroriști se pregătesc să ajungă la Otopeni și trebuie intervenit de urgență.

În acea dimineață, peste 80 de soldați din Câmpina au fost chemați să întărească paza la aeroportul Otopeni, cu ordin de la Ministerul Apărării. Zvonul cum că România este atacată de teroriși, i-au făcut pe militarii români ce aparău deja Otopeniul să deschidă focul asupra celorlați. Un adevărat măcel, familii lăsate acasă să-și plângă morții, iar totul din cauza unor ordine neclare. 40 de soldați au murit pe loc, dar și 8 civili au murit, iar ceilalți au fost luați drept prizonieri. Generalii armatei dădeau ordine să nu se mai
tragă.

De la o oră la alta, zvonul legat de terorism se amplifica în țară. Televiziunea Româna s-a aflat și ea în vizorul presupusul atac.

Chiar dacă familia Ceaușescu a fost arestată, focurile de armă încă se auzeau în Capitală, iar asta din cauza temerii legate de teroriști. 1 mie 966. Acesta este numărul românilor care, în timpul Revoluției, s-au jertfit pentru libertatea de care astăzi trebuie să ne bucurăm cu toții.

Total
0
Shares
Total
0
Share