4 Iulie, motiv de dublă sărbătoare - Focus Prima TV

4 Iulie, motiv de dublă sărbătoare

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Națională a Statelor Unite. Pe 4 iulie 1776, SUA a devenit entitate suverană, în urma declarării independenței celor 13 colonii americane față de Regatul Marii Britanii. Evenimentele festive au început deja în mai multe orașe americane, iar în ajun de sărbătoare, vicepreședintele american Kamala Harris a făcut apel oamenilor să se vaccineze pentru COVID-19.

Timp de 12 minute, un spectaculos foc de artificii a luminat azi-noapte cerul din orașul american Chicago. Anul acesta, sărbătoarea are, însă, și o semnificație dublă pentru americani: oamenii sărbătoresc și independența față de COVID-19, odată cu relaxarea majorității restricțiilor. Încă de pe timpul zilei, sute de oameni s-au strâns pe plajele din Chicago pentru a sărbători în avans, cât și în zonele special amenajate pentru picnic.

Și în Oak Lawn, o localitate din statul american Illionis, peste două mii de oameni s-au adunat pe străzi pentru a da startul sărbătorii. O mini-fanfară, mascote și numeroși animatori sau numărat printre cei care au destins atmosfera și au adus zâmbete pe chipul copiilor.

În timpul unei vizite în Las Vegas, vicepreședintele american Kamala Harris și-a îndemnat compatrioții să se vaccineze împotriva COVID-19. De asemenea, aceasta a menționat că sărbătoarea americană este un prilej bun de revedere cu cei dragi după luni întregi de restricții antiepidemice provocate de COVID-19.

Ziua Americii este sărbătorită cu mare fast, iar cetățenii flutură cu mândrie drapelul național al statului lor. Printre produsele care nu lipsesc de pe masa americanilor în această zi se numără hamburgerii, hot-dogii, porumbul copt, plăcinta cu mere și limonada.

Total
0
Shares
Total
0
Share