4 PATURI DE ATI ÎN PLUS LA FUNDENI – Focus Prima TV

4 PATURI DE ATI ÎN PLUS LA FUNDENI

În secţiile ATI sunt acum 1.174 de pacienţi, dar autorităţile vor să fie mereu cu un pas în faţa pandemiei, spune Klaus Iohannis. Aşadar, numărul de paturi este suplimentat, iar din martie şi până în prezent, acesta s-a dublat. Nevoia de paturi speciale pentru pacienţii în stare gravă se resimte şi în Bucureşti, unde, de miercuri, vor fi disponibile alte 4 paturi, în incinta institutului clinic Fundeni.

Capitala înregistrează în fiecare zi în jur de 1.000 de cazuri noi de coronavirus, iar de la începutul pandemiei, aproape 60 de mii de bucureşteni s-au infectat. Nevoia de paturi de ATI este  extrem de mare asa că la Spitalul Fundeni a fost inaugurat o unitate modulară de terapie intensivă

Containerul are 4 paturi de ATI dotate cu toată aparatura necesară, paturi, ventilatoare şi injectomate şi are toate avizele necesare funcţionarii.

Odată cu creşterea numărului de paturi, creşte şi nevoia de personal medical. Dar pentru că un medic de ATI nu apare peste noapte, pentru a gestiona această situaţie, personalul ATI de la Fundeni s-a împărţit în echipe, unii în zone roşii, acolo unde sunt pacienţii covid şi altele în zona de gardă.

Total
0
Shares
Total
0
Share