4207 CAZURI NOI DE COVID-19. SECŢIILE DE ATI SUNT APROAPE PLINE130 DE ROMÂNI AU MURIT

4207 CAZURI NOI DE COVID-19. SECŢIILE DE ATI SUNT APROAPE PLINE130 DE ROMÂNI AU MURIT

Peste o mie de români infectaţi cu virusul SarsCov2 sunt internaţi la terapie intensivă şi...130 de oameni s-au stins în ultimele 24 de ore.

În cifre absolute, România a înregistrat azi un număr mic de cazuri noi. Însă, dacă ne uităm la rata de infectare putem spune că ne confruntam cu cea mai neagră zi de la inceputul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au fost anunţate alte 4207 de infectări cu virusul SarsCov2. Acest număr a rezultat în urma a doar peste 9 de mii de teste prelucrate. Rezultă astfel o rata de infectare uriaşă. Peste 42 la suta dintre cei testaţi au primit un rezultat pozitiv.

Numărul persoanelor internate la terapie intensivă este mai mic fata de ieri. Situatia rămâne însă îngrijorătoare. 1160 de pacienţi sunt monitorizaţi acum de catre medici în secţiile de ATI. Riscul ca toate paturile din tara sa se ocupe in doar cateva zile este major. In Bucuresti de exemplu nu mai există nici macar un loc disponibil si spitalele mari transferă masiv pacienti in alte orase.

Totodată, 130 de oameni care au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus s-au stins în ultimele 24 de ore. Vorbim aici de 74 de bărbaţi şi 56 de femei. Medicii spun că 125 dintre aceste persoane aveau şi alte boli cronice. Există însă 1 pacient care a pierdut lupta cu boala deşi nu avea alte afecţiuni asociate si inca 4 despre care nu au fost transmise informatii privind starea de sanatate anterioara. Cele mai multe decese sunt înregistrate în categora de vărstă 60-69 de ani.

Din cele 4 mii de cazuri noi, 1307 au fost anuntate doar in Capitala. Vedem aici din nou un numar foarte mare si o rata de incidenta de 6,61. In Ilfov au fost inregistrate in doar 24 de ore 287 de noi infectari si, in ultimele zile, mai multe localitati din apropierea Capitalei au intrat in carantina din cauza numarul mare de bolnavi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt