44 de ani de la cutremurul din 1977. Astăzi, 25.000 de bucureșteni ar muri la un nou seism. – Focus Prima TV

44 de ani de la cutremurul din 1977. Astăzi, 25.000 de bucureșteni ar muri la un nou seism.

Astăzi se împlinesc 44 de ani de la cutremurul din 1977. O tragedie care a mutilat vieți și a luat dintre noi aproape 1.600 de oameni. Dacă seismul s-ar repeta acum, bilanțul morților ar fi… de aproape 20 de ori mai mare. Nu suntem pregătiți din punct de vedere al securității clădirilor și al modului de acțiune. Dar câteva sfaturi de supraviețuire ne-ar putea salva în cazul unui dezastru.

Zgomotul cutremurului din 1977 înfioară și astăzi. E sunetul terorii. Întipărit pentru totdeauna în mintea celor care au trăit acele momente.

56 de secunde au fost de ajuns ca aproape 1.600 de suflete să piară de pe fața pământului.

44 de ani mai târziu, în continuare nu suntem deloc pregătiți pentru o astfel de catastrofă. Un raport din noiembrie 2020 scoate la iveală date terifiante.

Dincolo de responsabilitatea autorităţilor,și noi trebuie să fim pregătiți să ne salvăm în caz de cutremur. Oricât am fi de speriaţi, trebuie să ne mobilizăm și să urmăm câteva sfaturi care pot face diferența între viață și moarte.

Este de asemenea esențial să nu stăm lângă un perete exterior, deoarece aceştia sunt primii care cedează. Un alt lucru important este să avem un plan de urgenţă împreună cu familia.

Pentru că nu știm când va veni următorul mare cutremur, trebuuie să avem pregătit în permanență un rucsac de urgenţă, cu lucruri care să ne ajute să supraviețuim în cazul unui dezastru.

Rucsacul mai trebuie să conțină apă, conserve, folii de izolare și de încălzire, o trusă de prim ajutor,o lanternă, copii după acte și chei, dar și bani cash.

La 44 de ani de la cutremurul care a îngrozit România, televiziunea Cinemaraton va difuza în premieră docudrama “Mai presus de orice”. Este singura peliculă românească care spune povestea seismului.

Docudrama este regizată de prestigioșii regizori Dan Pița și Nicolae Mărgineanu. Și conține inclusiv interviuri cu supraviețuitorii pe patul de spital și imagini de la înmormântarea actorului Toma Caragiu.

Filmul va fi difuzat la televiziunea Cinemaraton chiar la ora la care a avut loc cutremurul, 21 și 22 de minute.

Total
0
Shares
Total
0
Share