5.300 de lei, venitul mediu al unei gospodării – Focus Prima TV

5.300 de lei, venitul mediu al unei gospodării

5.300 de lei sunt veniturile medii lunare ale unei familii din România. Însă o treime din acești bani se duc pe produse alimentare și băuturi nealcoolice, anunță Institutul Național de Statistică.

Cea mai mare parte din banii unei gospodarii e destinata consumului. 33% din bani se cheltuiesc pe alimente si bauturi nealcoolice, 12% pe utilitati si combustibili, aproape 9% pe bauturi alcoolice si tutun si circa 7% pe haine si incaltaminte. Darile la stat, impozitele si contributiile sunt, de asemenea, in fruntea listei de cheltuieli cu o pondere de 33%.

In al treilea trimestru al anului 2020, veniturile totale intr-o familie au fost de 5.302 lei. Astfel, venitul mediu lunar de persoana a crescut cu 9% fata de trimestrul 3 din 2019, pana la 2.068 de lei. Cheltuielile au urcat la randul lor, cu 6%, la 4.444 de lei pe gospodarie.

Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de bani pentru romani, mai exact 69% din veniturile totale. O contributie de 19% au avut-o veniturile din prestatii sociale, iar restul reprezinta venituri in natura, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii si venituri din activitati neagricole independente si din agricultura.

Total
0
Shares
Total
0
Share