5 milioane de persoane vaccinate în etapa a doua – Focus Prima TV

5 milioane de persoane vaccinate în etapa a doua

România se pregătește pentru etapa a doua a vaccinării. De la jumătatea lunii ianuarie va începe imunizarea a peste 5 milioane de persoane. Până atunci însă coronavirusul continuă să facă victime, iar la Terapie Intensivă numărul celor internați nu scade sub 1.000 de pacienţi. 5 700 de cazuri a înregistrat România în ultimele 24 de ore. Numărul este în creștere.

Peste 50 de mii de persoane au fost vaccinate până acum în România, iar în următoarele două săptămâni s-au programat deja alte 150 de mii. Între timp, autoritățile se pregătesc pentru a doua etapă, care ar putea începe după 15 ianuarie. 4 milioane de persoane de peste 60 de ani și cu boli cronice, dar și peste 1 milion de persoane care muncesc în sectoare cheie vor fi imunizate.

1.000 de centre de vaccinare vor asigura imunizarea populației din etapele a 2 a și a 3 a. 150 de
persoane se vor putea vaccina zilnic în fiecare dintre aceste centre. Peste 10 mii de cadre medicale vor asigura administrarea serului, iar vaccinarea populaţiei generale ar putea începe chiar la începutul lunii.

Între timp, în România, cazurile de coronavirus se înmulţesc de la o zi la alta. 5.719 persoane au fost
depistate pozitiv în ultimele 24 de ore, iar rata de infectare este de peste 16%. 121 de persoane au decedat, iar 1070 se află în stare gravă la Terapie Intensivă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București, Timiș și Iași.

Speranţa revenirii la normalitate rămâne acum în eficienţa noilor vaccinuri. România va primi 4,3% din dozele pe care le-a contractat Uniunea Europeană. Vorbim despre 12,6 milioane de doze de la Pfizer, iar același procent se aplică și pentru celelalte seruri ale altor companii care vor fi aprobate în viitor. 10,7 milioane de persoane vor autoritățile să imunizeze până la vară. De asemenea, România nu amâna rapelul. Programările se fac pe o platformă special destinată vaccinării.

Persoanele peste 65 de ani se pot programa singure pe această platformă, însă pot apela și la
medicul de familie sau la direcțiile de asistență socială pentru ajutor.

În localitățile din mediul rural se va deplasa o caravană pentru vaccinarea celor care doresc acest lucru, iar la persoanele care nu se pot deplasa va merge o echipă mobilă. De asemenea, autoritățile anunță că și cei care nu sunt asigurați vor beneficia de vaccin.

Total
0
Shares
Total
0
Share