50 de milioane de lei. Aceasta este valoarea producției unui sortiment de carne ocolit de români – Focus Prima TV

50 de milioane de lei. Aceasta este valoarea producției unui sortiment de carne ocolit de români

50 de milioane de lei. Aceasta este valoarea aproximativă a producției de carne de melc din România.

O firmă din Hunedoara se află în prezent pe primul loc la producția de carne de acest tip. Firma din acest județ este deținută de antreprenori francezi și are 138 de angajați, potrivit celor de la ZF, iar cifra de afaceri este una de invidiat, și anume 31,7 milioane lei.

Suma este mare pentru un produs pentru care nu există apetit local de consum.

Vânzările erau chiar și mai mari în 2018, cu nu mai puțin de 16 procente. De reținut este faptul că această companie din Hațeg este și cel mai mare exportator de carne de melc din România.

Alături de această firmă mai sunt încă trei competitori importanți pe piață, și anume cei din Tulcea, Mureș și Sibiu. Acestea acoperă diferența de producție de până la 50 de milioane de lei.

Potrivit precizărilor mureșenilor, carnea de melc se remarcă prin conţinut mare de proteine şi conţinut mic de glucide şi lipide.

„Cochilia se foloseşte la realizarea anumitor specialităţi din carne de melc (melci umpluţi). Achiziţia materiei prime este una dintre cele mai importante etape. Melcii sunt colectaţi din două surse: din fauna sălbatică şi din fermele de creştere a melcilor”, au precizat pentru sursa citată reprezentanţii companiei din Mureş.

Total
0
Shares
Total
0
Share