60.000 de profesori se vor vaccina – Focus Prima TV

60.000 de profesori se vor vaccina

Materie recuperată prin ore suplimentare și cât mai mulț rofesori vaccinați! Acestea sunt câteva dintre
condițiile în care se va desfășura al doilea semetru care ar putea începe pe 8 februarie cu prezența fizică a elevilor în clase. Toate măsurile vor fi cuprinse într-o ordonanță de Urgență care va fi prezentată în ședința de Guvern de miercuri.

Ministrul Educației a anunțat în primul rând modalitatea în care va fi recuperată sau consolidată materia. Este vorba despre un program care va include ”ore remediale” adică ore de pregătire suplimentară. Cadrele didactice care se vor înscrie în acest program vor fi plătiți, în plus, cu 100 lei brut/oră, adică vor părimi în mână aproximativ 65 de lei. Aceste sume vor fi acoperite de fondurile europene- vorbim
despre 144 de milioane de lei pentru învățîmântul primar și gimnazial și 96 de milioane de lei pentru licee.
Această pregătire, spune ministrul, se va face pe o perioadă de 16 săptîmâni, minim 5 ore pe săptămână.

De asemenea, un alt aspect important, dincolo de recuperarea materiei este siguranța elevilor. Sorin Cîmpeanu a anunțat că până acum 60 de mii de cadre didactice s-au programat la vaccinare. Vorbim despre 45% din dascălii din mediul preuniversitar și 60% dintre profesorii din Universități.

Ministrul a mai menționat că are garanția de la coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, că toate cadrele didactice înscrise pe platformă vor fi vaccinate cu prioritate până pe 8 februarie. Vă reamintesc, școala s-a mutat online în toată țara din luna martie a anului trecut, atunci când Romnânia a intrat în stare de urgență din cauza pandemiei de Covid-19.

Total
0
Shares
Total
0
Share