70.000 EURO/fermă pentru tinerii fermieri? Ultimele detalii despre submăsura 6.1 – Focus Prima TV

70.000 EURO/fermă pentru tinerii fermieri? Ultimele detalii despre submăsura 6.1

Soarta tinerilor fermieri pentru următorii 7 ani de zile se discută intens în această perioadă în grupurile de lucru de la Ministerul Agriculturii. În timp ce fermierii își doresc să beneficieze de fonduri europene mai consistente prin submăsura 6.1, se pare că există și voci care doresc ca finanțarea să rămână la nivelul actual, adică maximum 50.000 euro/proiect. Regulamentul european le permite statelor membre să suplimenteze vechile plafoane cu maximum 30.000 euro, astfel că România ar putea opta să ducă finanțarea tinerilor fermieri până la 80.000 euro/fermă.

Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, acolo unde Ovidiu Ghinea a adus în fața publicului AGRO TV consultanți cu multă experiență, care au venit cu informații exclusive de la negocierile purtate cu oficialii.

”Mi-a plăcut întotdeauna să fiu omul care vine cu veștile bune, dar acum am într-o proporție covârșitoare vești nu chiar atât de îmbucurătoare, dar nici un dezastru național nu va fi. Așa cum ne-am descurcat până acum în domeniul acesta al fondurilor europene destinate agriculturii, vom merge mai departe.

Total
0
Shares
Total
0
Share