7207 îmbolnăviri în Capitală în ultimele 24 de ore – Focus Prima TV

7207 îmbolnăviri în Capitală în ultimele 24 de ore

DSP Brasov

În scenariul roşu de două săptămâni, Capitala urmează să îşi prelungească restricţiile pentru încă 14 zile. Decizia va fi luată mâine în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Deşi rata de infectare creşte, autorităţile au de gând să închidă oraşul doar atunci când se va depăşi pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Totuşi, cu 10 localităţi carantinate în jurul ei, Capitala pare ca şi închisă. Iaşiul intră şi el în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare în București a ajuns astăzi la 4,48 de cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectactol și de jocuri de noroc rămân în continuare închise.

Deşi numărul cazurilor creşte alarmant în Capitală, autorităţile nu se gândesc la închiderea oraşului.

Deși nu este oficial închisă, Capitala are în jurul ei 10 localități în carantină. Oamenii pot ieşi din casă
doar cu declaraţie pe proprie răspundere și cu un motiv bine întemeiat, cum ar fi mersul la serviciu, la medic sau pentru aprovizionarea cu alimentele necesare. De aseară, pe lista localităţilor carantinate, s-au adăugat oraşul Popeşti Leordeni şi comuna Tunari.

Nu doar localitățile din jurul Capitalei se află în această situație. Mai multe orașe din țară sunt în carantină sau în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări. Din această seară, de la ora 00:00, și municipiul Iași intră pentru 14 zile în scenariul roșu. Acolo rata de infectare a ajuns la 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Ceea ce este mai grav este faptul că locurile la ATI, la cele 10 spitale din județ, sunt ocupate. O soluție o putea reprezenta spitalul mobil de la Lețcani însă…nu mai devreme de o lună pentru că încă sunt probleme acolo.

Pe lângă municipiul Iași, în scenariul roșu, au mai intrat şi alte comune din apropiere.

Total
0
Shares
Total
0
Share