7207 îmbolnăviri în Capitală în ultimele 24 de ore

7207 îmbolnăviri în Capitală în ultimele 24 de ore

În scenariul roşu de două săptămâni, Capitala urmează să îşi prelungească restricţiile pentru încă 14 zile. Decizia va fi luată mâine în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Deşi rata de infectare creşte, autorităţile au de gând să închidă oraşul doar atunci când se va depăşi pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Totuşi, cu 10 localităţi carantinate în jurul ei, Capitala pare ca şi închisă. Iaşiul intră şi el în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns astăzi la 4,48 de cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectactol şi de jocuri de noroc rămân în continuare închise.

Deşi numărul cazurilor creşte alarmant în Capitală, autorităţile nu se gândesc la închiderea oraşului.

Deşi nu este oficial închisă, Capitala are în jurul ei 10 localităţi în carantină. Oamenii pot ieşi din casă
doar cu declaraţie pe proprie răspundere şi cu un motiv bine întemeiat, cum ar fi mersul la serviciu, la medic sau pentru aprovizionarea cu alimentele necesare. De aseară, pe lista localităţilor carantinate, s-au adăugat oraşul Popeşti Leordeni şi comuna Tunari.

Nu doar localităţile din jurul Capitalei se află în această situaţie. Mai multe oraşe din ţară sunt în carantină sau în scenariul roşu din cauza numărului mare de infectări. Din această seară, de la ora 00:00, şi municipiul Iaşi intră pentru 14 zile în scenariul roşu. Acolo rata de infectare a ajuns la 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Ceea ce este mai grav este faptul că locurile la ATI, la cele 10 spitale din judeţ, sunt ocupate. O soluţie o putea reprezenta spitalul mobil de la Leţcani însă…nu mai devreme de o lună pentru că încă sunt probleme acolo.

Pe lângă municipiul Iaşi, în scenariul roşu, au mai intrat şi alte comune din apropiere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt