8 comune din Vrancea, fără medic – Focus Prima TV

8 comune din Vrancea, fără medic

Locuitorii din opt comune din judeţul Vrancea nu au medic de familie în localitate, patru unităţi administrativ-teritoriale fiind în această situaţie de mai bine de cinci ani, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).

“La nivelul judeţului Vrancea există opt comune fără medic de familie, patru dintre ele fiind în această situaţie de mai bine de cinci ani. Comunele fără medic de familie sunt Andreiaşu, Bogheşti, Bârseşti, Răcoasa, Obrejiţa, Negrileşti, Păuleşti şi Spulber. Motivul principal este reprezentat de faptul că, în ultimii ani, nu au existat medici de familie nou-veniţi în judeţ care să solicite contract cu CAS Vrancea. Localităţile respective sunt greu accesibile şi cu pacienţi puţini şi, din acest motiv, nici medicii deja în contract cu CAS Vrancea nu au manifestat interes pentru a deschide puncte de lucru acolo”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea, Iustina Papuc.

Multe dintre persoanele asigurate care locuiesc în comunele respective sunt nevoite să îşi găsească un medic de familie chiar şi la zeci de kilometri distanţă de casă.

Reprezentanţii CJAS Vrancea au menţionat că media numărului de pacienţi înscrişi pe listele medicilor de familie din judeţ este de 2.100 de persoane. Există însă şi cazuri în care unii medici de familie depăşesc cu mult această medie, recordul în acest sens fiind deţinut de un medic de familie din municipiul Focşani care are înscrişi pe liste peste 6.900 de pacienţi.

La 1 ianuarie 2021, numărul medicilor de familie aflaţi în relaţie contractuală cu CJAS Vrancea era 134, necesarul la nivel judeţean fiind de 190 de medici.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share