85.000 de sarmale pentru credincioşi

85.000 de sarmale pentru credincioşi

Nu se mai stinge focul în cuptoarele de la cantina asistenţei sociale Iaşi! Trebuie făcute până mâine 85.000 de sarmale. Sunt pentru praznicul de Sfânta Parascheva, iar pelerinii se vor înfrupta din bucate imediat după Sfânta Liturghie. Voluntarii se pregătesc şi ei pentru că sarmalele trebuie împărţite participanţilor. Vineri sunt aşteptaţi cei mai mulţi credincioşi la Iaşi.

150 de kilograme de ciuperci, 100 de kilograme de carne tocată, 80 de kilograme de orez şi 40 de kilograme de pastă de tomate. Acestea sunt o parte dintre ingredientele care s-au folosit pentru prepararea sarmalelor care vor ajunge la toţi cei care merg să se închine la moaştele aşezate pe baldachinul din curtea mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Eugenia Blaja are 72 de ani, este bucătăreasă din tinereţe şi, de 7 ani, face cu mare plăcere sarmale pentru pelerini. Sarmalele preparate de bucătăresele de la cantina asistenţei sociale ieşene sunt şi cu carne şi de post.

Sarmalele vor fi împărţite în ziua hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, imediat după Sfânta Liturghie. Până acum, la moaştele sfintei Parascheva s-au închinat peste 131 de mii de pelerini.

foto: retete-thermomix.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt