900 de centru de vaccinare împotriva Covid-19 – Focus Prima TV

900 de centru de vaccinare împotriva Covid-19

Conferinta ‘Pro Imunizare’, din cadrul campaniei ‘Protejează-ţi copilul împotriva gripei!, joi, 7 noiembrie 2019. Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Autoritățile au început deja să pregătească centrele de vaccinare din întreaga țară. 900 de spații vor fi amenajate pentru momentul în care se va da startul imunizării în masă a populației. Pentru a pune capăt pandemiei, cel puțin 10 milioane de români ar trebui să se vaccineze.

Vaccinarea împotriva Covid-19 a început deja în mai multe state ale lumii. Momentan, serul celor de la Pfizer și BioNTech pare să fie soluția agreată de toate țările occidentale care au început imunizarea în masă. Și România își pregătește centrele pentru campania de vaccinare care va începe anul viitor.

Fiecare centru de vaccinare are capacitatea de a imuniza până la 5 mii de oameni lunar. Personalul medical care se va ocupa de campanie este alcătuit din 1500 de medici, 4500 de asistenți medicali și 1500 de registratori.

Inițial, serul celor de la Pfizer-BioNTech va ajunge la spitalele din Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Craiova și Brașov. Având în vedere că imunizarea se va face în două tranșe, primul lot de vaccinuri va fi suficient pentru 500 de mii de peroane. Este fix numărul angajaților din sistemul medical.

Vaccinul nu va fi însă obligatoriu. Specialiștii estimează căîn prima jumătate a anului viitor vor fi imunizați aproximativ 6 milioane de români.

Total
0
Shares
Total
0
Share