A 5-a zi de proteste în Valea Jiului – Focus Prima TV

A 5-a zi de proteste în Valea Jiului

Protestele din Valea Jiului au continuat și astăzi! Zeci de mineri din Lupeni și Vulcan și-au strigat, din nou,
nemulțumirile. Sunt 70 de mineri care refuză să iasă din subteran, supărați că nu și-au primit banii! rtacilor aflați în mină le-au fost aduse medicamente și alimente pentru a putea supraviețui .

Ortacilor aflați în mină le-au fost aduse medicamente și alimente pentru a putea supraviețui . Este deja cea de a cincea zi de proteste. Mărturiile minerilor din subteran sunt cutremurătoare!

Rudele minerilor care protestează încă de marți la zeci, chiar sute de metri adâncime, în condiții inumane s-au strâns și ele în fața minei.

Ieri, minerii au solicitat intervenţia ministrului Energiei, Victor Popescu, pentru a debloca situaţia de criză. Pentru aplanarea conflicului a intervenit și prim-ministrul Florin Cîțu. Acesta le-a promis că guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care salariile minerilor vor fi plătite pentru o perioadă de trei luni.
După ce aproximativ 100 de mineri de la Lupeni s-au blocat în subteran încă de miercuri. Refuză să iasă din galerii!
Situația din Valea Jiului este deosebit de gravă, iar Termocentrala de la Mintia a fost oprită din lispă de cărbune. În acest context orașul Deva a rămas fără alimemtare cu căldără. Toate instituțiile de învățământ vor trece în online întrucât sălile de clasă nu mai sunt încălzite.

Total
0
Shares
Total
0
Share