A crescut numărul cazurilor de tuberculoză cu 25% - Focus Prima TV

A crescut numărul cazurilor de tuberculoză cu 25%

Iașiul se confruntă de ceva vreme cu o creștere îngrijorătoare, de peste 25 la sută, a numărului de cazuri de
tuberculoză. Dintre acestea, 70 la sută sunt grave și foarte grave, cu… găuri în plămâni. Compartimentul destinat
pacienților cu această boală, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași, a funcționat continuu, chiar și când au fost vârfuri ale pandemiei. Medicii susțin că tuberculoza este o boală mult mai gravă decât Covid 19 și fac apel la testare și la stabilirea unui diagostic cât mai rapid și eficient.

Creșterea numărului de cazuri de tuberculoză a început să fie observată o dată cu relaxarea măsurilor luate de autorități. Tot mai multe persoane cu afecțiuni respiratorii grave au ajuns la spital. Tuberculoza este o boală infecțioasă care atacă plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului ca pleura, rinichii, pielea, ochii şi altele. Se transmite prin aer, când persoanele care suferă de forme active de TBC tușesc, strănută sau elimină spută.

Posibilele complicații respiratorii, dar și frica de moarte, i-a determinat pe ieșeni să meargă la spital pentru investigații amănunțite.

În 2020 au fost puține cazuri de tuberculoză la Iași, dar în acest an creșterea este alarmantă, mai ales la cei mici, spun medicii.

Tuberculoza este întâlnită în România mai frecvent decât în alte țări ale Uniunii Europene. Se estimează că apar în medie 130 de cazuri la o sută de mii de locuitori, față de media europeană de circa 30 bolnavi la suta de mii de locuitori. În România sunt aproximativ 30 de mii de bolnavi în toată țara.

Total
0
Shares
Total
0
Share