A doua zi de grevă a STB, trafic paralizat în Capitală - Focus Prima TV

A doua zi de grevă a STB, trafic paralizat în Capitală

Inquam Photos / Octav Ganea

Greva angajaților STB continuă și astăzi. Bucureștenii care erau dependenți de autobuze sau tramvaie au fost nevoiți să meargă și astăzi pe jos, cu metroul sau cu taxiul. Traficul în Capitală este paralizat, iar angajații refuză să revină pe traseu în ciuda unei a doua hotărâri judecătorești care spune că greva este ilegală. Vor ca directorul să demisioneze, altfel greva va continua și în acest weekend.

Pentru a doua zi la rând, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu au circulat în Capitală. Șoferii au protestat în
depouri și cer în continuare ca salariile să le fie majorate.

Încă de la ora 6 dimineața Nicușor Dan a mers la sediul STB pentru a rezolva situația, însă fără succes.

Angajații riscă desfacerea contractului de muncă dacă nu se întorc la lucru.

Sindicaliștii vor ca directorul să fie demis și spun că nu vor înceta greva până nu se va întâmpla acest lucru. O ambiție iresponsabilă a liderului de sindicat, Vasile Petrariu, crede Nicușor Dan.

În timp ce liderii de sindicat se ceartă cu primăria și conducerea, bucureștenii suferă Astăzi un singur tramvai a circulat iar oamenii au trebuit să găsească alternative pentru a ajunge la serviciu sau acasă.

Instanța a decis, pentru a doua oară, că greva este ilegală și angajații trebuie să își reia imediat activitatea. Lucru care nu s-a întâmplat.

Și Poliția s-a autosesizat în acest caz și efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de declararea a grevei de către organizatori cu încălcarea condițiilor prevăzute de lege.

În caz de grevă, angajații STB ar trebui să asigure o treime din transportul public. La sediul Primăriei Capitalei au fost toată ziua negocieri cu sindicaliștii STB, însă și de această dată fără vreun rezultat

74% din bugetul STB este cheltuit pe salarii. Un șofer de autobuz câștigă între 2.700 de lei și 7.800 de lei net, iar un șofer de troleibuz sau un vatman câștigă în medie 6 mii de lei pe lună. Sumei se adaugă și tichetele de masă în valoare de 440 de lei. De asemenea, anual, șoferii primesc și prime.

Ultimele controale au găsit însă nereguli la Societatea de Transport Public. Se pare că, în 2021, s-a descoperit un
supraconsum de 220 de tone de motorină, adică un prejudiciu de 1,4 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share