A fost ca la război cu lansările masive de rachete - Focus Prima TV

A fost ca la război cu lansările masive de rachete

Zgomotul asurzitor al vestitelor rachete antigrindină, asemănător situațiilor de război, s-a tot auzit în zilele de vineri și sâmbătă.

Nu mai puțin de 214 rachete antigrindină au fost lansate în ultimele 24 de ore din punctele de lansare Prahova şi Oltenia.

De altfel, a scris pe Facebook Adrian Oros, în ultima săptămână, în ţară, au fost lansate 986 de rachete antigrindină, mai mult de jumătate din consumul din acest sezon.

„Protejăm culturile fermierilor români! În ultimele 24 de ore, instabilitatea atmosferică a fost prezentă în partea de est și sud a țării în zonele protejate de infrastructura din cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

„Din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină Prahova și Oltenia au fost lansate în total un număr de 214 rachete antigrindină pentru combaterea a 41 de celule cu greloane de grindină în formare, protejând astfel culturile agricole și comunitățile locale din județele Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Vrancea, Galați, Vaslui și Iași. Lansările au avut efectul scontat, în zona protejată nefiind înregistrate pagube.

„În ultima săptămână, în intervalul 4 – 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr de 986 de rachete antigrindină (RAG), pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție. Este cel mai mare număr de rachete antigrindină lansate în interval de o saptămână, de la punerea în funcțiune a sistemului și reprezintă mai mult de jumătate din consumul de rachete din acest sezon”, a precizat Oros.

Tot vineri, potrivit informațiilor publicate de el, începând cu 15 aprilie și până în data de 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr total de 1648 de rachete antigrindină.

Total
0
Shares
Total
0
Share