A început culesul strugurilor. Recoltă bună pentru viticultori

A început culesul strugurilor. Recoltă bună pentru viticultori

La Recaş, cea mai mare zonă viticolă din vestul ţării, a început culesul strugurilor. Specialiştii spun că pentru soiurile pinot gris, sauvignon blanc şi feteasca regală recoltarea se face cel mai bine noaptea. Temperaturile mai mici duc la un vin de calitate superioară.

Struguri multi şi buni înseamnă un vin de excepţie. Asta spun viticultorii din Banat despre producţia din acest an. Chiar dacă lipsa ploilor a dat bătăi de cap fermierilor, recolta se anunţă una peste aşteptări.

Recolta trece de 12 tone la hectar. Iar temperaturile ridicate de peste an au făcut ca strugurii să fie mai dulci ca altădată. În exploataţiile mari, lucrările sunt complet mecanizate. Combinele care traversează rândurile de viţă reuşesc în câteva ore să culeagă mai mulţi struguri decât reuşeau, în urmă cu câţiva ani, câteva sute de oameni care lucrau din zori şi până-n seară.

Boabele sunt transportate apoi imediat către complexul de vinificaţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt