A început vaccinarea cu serul Astra-Zeneca – Focus Prima TV

A început vaccinarea cu serul Astra-Zeneca

A început vaccinarea cu serul AstraZeneca. Cu acesta vor fi imunizate doar persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. Vaccinările se vor realiza în 180 de centre din țară, dintre care 21 doar în București. Sunt deja peste 142 de mii de locuri rezervate iar cei programați au mers deja pentru a primi prima doză. Unul dintre centrele de vaccinare exclusiv cu AstraZeneca a fost amenajat la Circul Metropolitan.

Vaccinarea cu serul celor de la AstraZeneca a debutat astăzi în România. Mii de oameni au mers în centrele de vaccinare încă de dimineață!

Vaccinarea cu serul celor de la Astra Zeneca este recomandată persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, întrucât nu există studii care să confirme eficacitatea vaccinului și la bătrâni. Tehnica de imunizare este diferită față de cea a vaccinurilor Pfizer sau Moderna.

În cazul vaccinului AstraZeneca, rapelul are loc la 8 săptămâni după administrarea primei doze, când eficacitatea acestuia ajunge de la 76 la sută, la 84 la sută!

La sfârșitul săptămânii trecute, în doar 24 de ore, numărul programărilor pentru vaccinarea cu AstraZeneca depășise o sută de mii de persoane, la nivel național.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford vor să evalueze siguranța și răspunsul imun la vaccinul produs împreună cu cei de la AstraZeneca și pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. 300 de tineri vor participa la studiu iar primele vaccinări vor fi făcute luna aceasta.

Total
0
Shares
Total
0
Share