A început vaccinarea în primul focar din țară – Focus Prima TV

A început vaccinarea în primul focar din țară

Peste 13 mii de angajaţi din sistemul sanitar au fost deja vaccinaţi impotriva COVID-19. Imunizarea merge însă în ritm de melc. Astăzi, în Capitală s-au vaccinat în total doar câteva zeci de cadre medicale. 65 la spitalul Dimitrie Gerota şi alţi 10 la spitalul Colentina. Ţinta asumată de Guvern este imunizarea a 70 la sută din populaţia României.

Ora nouă dimineața! A sosit vaccinul la Spitalul Gerota din Capitală, unitate medicală greu încercată în lupta cu pandemia. În martie, aici era focar de COVID. Mai multe cadre medicale s-au infectat după ce un fost poliţist s-a internat fără să spună că vine dintr-o ţară în care SARS COV 2 făcea deja ravagii. Printre medicii infectaţi atunci se numără şi Alida Moise, managerul spitalului. Acum femeii i-a fost inoculat prima doză din serul Pfier Biontech.

Peste 70 la sută din angajaţii spitalului Gerota au decis să se vaccineze. Mulţi dintre ei au avut experinţa directă a bolii. Doar în prima lună de pandemie, 22 de cadre medicale au contractat virusul SARS COV-2 aşa că venirea primelor doze a fost întâmpinată cu entuziasm.

Și la Spitalul Colentina din Capitală a început campania de vaccinare. Până acum, 90 la sută din personalul medical s-a înscris pe listă și așteaptă ziua cea mare.

Medicii epidemiologi spun că vaccinul este sigur. Doar 0,2 la sută dintre cei imunizaţi au manifestat reacţii adverse uşoare.

Până acum, în cele 9 zile de la debutul campaniei pe teritoriul României au fost vaccinate peste 13 mii de angajaţi din sistemul sanitar.

Total
0
Shares
Total
0
Share