A murit doctorul care l-a tratat pe Navalnîi – Focus Prima TV

A murit doctorul care l-a tratat pe Navalnîi

O nouă controversă a apărut în jurul lui Aleksei Navalnîi: doctorul rus care l-a tratat pentru otrăvire a murit în condiții suspecte. Chemat din nou în fața judecătorilor…cu o altă acuzație de data aceasta, Navalnîi a transmis un mesaj dur magistraților în timp ce lideri europeni cer eliberarea imediată a acestuia din închisoare.

Medicul șef-adjunct Serghei Maximishin deținea cea mai înaltă funcție în cadrul spitalului din Omsk, locul unde Aleksei Navalnîi a fost tratat imediat după otrăvire. În momentul internării lui Navalnîi, doctorul în vârstă de 55 de ani nu a oferit nicio informație presei ruse legată de starea de sănătate a opozantului. Anunțul decesului său a fost făcut de conducerea spitalului într-un comunicat, fără să fie precizată,
însă, cauza morții.

La doar trei zile de la condamnarea la închisoare, Aleksei Navalnîi a fost chemat din nou în instanță. De data aceasta este acuzat pentru defăimarea unui veteran de război care a apărut într-un videoclip promoțional pentru mandatul președintelui Vladimir Putin.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul de externe al Rusiei, șeful diplomației europene, Joseph Borrell, a cerut eliberarea lui Navalnîi și lansarea unei anchetei în ceea ce privește otrăvirea sa.

Statul rus nu a recunoscut niciodată că Aleksei Navalnîi a supus unei tentative de asasinat și nu a acceptat analizele laboratorarelor europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share