A murit Gabi Luncă – Focus Prima TV

A murit Gabi Luncă

Încă un nume mare al muzicii lăutărești s-a stins din viață! Gabi Luncă a murit la spitalul județean Ilfov, acolo unde era internată în urma infectării cu virusul SARS COV 2. În aceeași săptămână alți doi mari artiști ai genului, Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu, au fost răpuși de COVID.

În vârstă de 83 de ani, Gabi Luncă, una dintre marile voci ale muzicii lăutărești, a pierdut lupta cu boala. Anunțul a fost făcut de fiica artistei, pe pagina sa de Facebook unde a postat o fotografie a mamei sale alături de acordeonistul Ion Onoriu.

Infectată cu SARS COV 2, artista a început să se simtă rău în urmă cu 2 săptămâni. A ajuns de urgență la spital.

Gabi Luncă s-a născut pe 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. A început să cânte alături de tatăl său încă din 1951. Vocea inconfundabilă i-a adus un succes rapid. În numai câțiva ani, înregistra primele discuri la Electrecord și era deja o prezență obișnuită a Radiodifuziunii române. Începând din 1993, interpreta a abandonat complet melodiile care o consacraseră. S-a alăurat bisericii penticostale, iar repertoriul ei s-a limitat la muzica religioasă.

Într-o singură săptămână, muzica lăutărească românească a pierdut 3 dintre reprezentanții ei cei mai de seamă. Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au murit și ei după ce au contractat o formă gravă de COVID 19

Total
0
Shares
Total
0
Share