A murit Nelu Ploieșteanu – Focus Prima TV

A murit Nelu Ploieșteanu

nelu ploiesteanu

A murit Nelu Ploieșteanu! Cel mai cunoscut cântăreț de muzică lăutărească din România s-a stins noaptea trecută la Spitalul Floreasca, răpus de COVID 19. Era internat de la jumătatea lunii martie, în secția de Terapia Intensivă. Lasă în urmă zeci de ani de carieră și un tezaur al muzicii lăutărești.

Viața lui Nelu Ploieșteanu s-a încheiat la 70 de ani. Artistul era internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, infectat cu noul coronavirus. Ultimele săptămâni și le-a petrecut la Terapie Intensivă.

Potrivit unei apropiate a familiei, Nelu Ploieșteanu nu credea inițial în existența virusului. După ce a fost diagnosticat ar fi plecat din spital pe semnătură. S-a întors câteva zile mai târziu, când situația era deja gravă și nu mai putea respira. A fost intubat imediat. Trei săptămâni s-au chinuit medicii să îl salveze, dar virusul a fost mai puternic. Ion Dumitrache, așa cum se numea în realitate Nelu Ploieșteanu, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în
județul Prahova. La numai șase ani știa deja să cânte la acordean. Vocea este cea care l-a consacrat însă. După1990, a lansat 18 albume de muzică lăutărească.

Pe plan personal, viața lui Nelu Ploieșteanu a fost marcată de drame. În 2018 și-a pierdut fiul, pe Alexandru. Tânărul avea 32 de ani și era imobilizat la pat încă din copilărie, din cauza unei boli crunte: tetrapareză spastică.

Moartea lui Nelu Ploieșteanu vine la fix o săptămână după cea a unei alte voci renumite a muzicii lăutărești, Cornelia Catanga.

Total
0
Shares
Total
0
Share