A murit pacientul ars din Constanța – Focus Prima TV

A murit pacientul ars din Constanța

Este anchetă mare în România după ce constănțeanul ars transferat în Belgia a murit în această dimineață. Trei spitale din Capitală, Iași și Constanța sunt obiectul unui control cerut de ministrul Sănătății. Cazul a stârnit revoltă după ce un medic român care a preluat pacientul în Belgia a descris starea în care acesta a fost transferat. Cu răni necurățate și infectat cu nu mai puțin de patru bacterii intrapitalicești.

După aproape o lună în care medicii din Belgia au încercat să-i salveze viața, constănțeanul plimbat prin trei spitale românești după ce a suferit arsuri grave la locul de muncă, a încetat din viață. Soția acestuia, cea care a luptat din răsputeri pentru ca bărbatul său să primească șansa unui tratament peste hotare este devastată.

Cazul scoate la iveală gravele deficiențe ale sistemului medical românesc. Drama bărbatului în vârstă de 51 de ani a început în ianuarie. A fost adus la spitalul din Contanța cu arsuri pe 64% din suprafața corpului, după ce s-a electrocutat la muncă.

Înainte să-și dea seama că bărbatul nu poate primi un tratament adecvat în țară, pacientul a fost transferat prin trei unități medicale. De la Iași a ajuns la București. Abia pe 29 ianurie, a fost transferat într-o clinică belgiană. Starea sa devenise deja una critică. Cu răni prost îngrijite și neigienizate, bărbatul era o adevărat colonie de bacterii spitalicești. Revoltat, unul dintre medicii care l-au tratat a descris starea în care constănțeanul a ajuns în clinica belgiană.

Au urmat mai multe operații, însă starea de sănătate a omânului s-a deteriorat constant. Astăzi el a încetat din viață. Tot astăzi ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control în cele trei unități medicale românești în care a fost internat bărbatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share