A murit pentru că nu au avut cu ce să o salveze – Focus Prima TV

A murit pentru că nu au avut cu ce să o salveze

Sursa: martor

Ies la iveală detalii dramatice în cazul femeii moarte la Constanța după ce a căzut de la etaj când încerca să scape de flăcări, pentru că pompierii nu aveau o autoscară ca să ajungă la ea. Focul ar fi pornit de la o lumânare pe care femeia o aprinsese în memoria fiului ei, care și-a pus capăt zilelor în luna ianuarie. Între timp, sunt două anchete la ISU Dobrogea după tragedie, una internă, iar cealaltă coorodonată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pe fir au intrat și procurorii.

Bărbatul femeii care a murit la Constanța e un om distrus. La interval de doar câteva săptămâni, și-a pierdut și fiul și soția. Potivit martorilor, apartamentul a luat foc după ce mama a aprins o lumânare pentru fiul trecut în neființă în luna ianuarie. Mai mult, femeia s-a întors în locuința în flăcări ca să salveze
un laptop în care avea imagini cu valoare sentimentală. Moartea ei ar fi putut însă evitată dacă s-ar fi intervenit ca la carte. Apelul la 112 a fost dat la ora 9:14. Echipajul medical ajungea cinci minute mai târziu, iar pompierii la 9 și 23 de minute. Deși știau clar că focul a izbucnit la înălțime, cei a căror misiune e să salveze vieți au mers la intervenție fără o autoscară.

Reprezentanții ISU Dobrogea susțin că autoscara a ajuns la ocul incendiului la două minute după ce femeia a căzut de la etaj. Există însă imagini care îi contrazic. Camera de supraveghere a unui autoturism care circula în spatele autoscării arată că mașina pompierilor a sosit cu câteva secunde înainte de ora 9.41. Adică la șaisprezece minute după ce femeia de femeia de 57 de ani ieșea disperată pe pervazul balconului ca să scape de foc. După tragedie, au fost pornite anchete. Se cercetează felul în
care pompierii implicați au respectat procedurile și și-au îndeplinit atribuțiile.

O misiune care s-a terminat cu sfârșitul unei vieți care aștepta ajutor. O saltea de salvare – care ar fi putut fi de asemenea utilă – nu există în dotarea pompierilor din tot județul Constanța. De altfel, sunt foarte puține locuri în țară unde există astfel de dotări.

Total
0
Shares
Total
0
Share