A murit stilistul italian Nino Cerruti - Focus Prima TV

A murit stilistul italian Nino Cerruti

Lumea modei e în doliu! Celebrul stilist italian, Nino Cerruti a murit la vârsta de 91 de ani. Cerruti a murit într-un spital din Piemont, în nord-vestul Italiei, în urma unei intervenții chirurgicale la șold.

Născut în 1930, în Italia, Nino Cerruti a devenit unul dintre cei mai importanți creatori din industria modei. La doar 20 de ani, după moartea tatălui său, Cerruti a preluat fabrica de textile a familiei și a lăsat astfel în urmă visul de deveni jurnalist. Cerruti a fost cel care a introdus ”casual chic” în moda masculină de lux și a fost primul designer care a lansat la Paris o colecție de pret-a-porter de înaltă calitate pentru bărbați.

La mijlocul anilor 60, Cerruti l-a cunoscut pe Giorgio Armani, pe care l-a angajat ca designer. Cei doi au lucrat împreună timp de 10 ani, până când Armani a decis să își creeze propria casă de modă. Celebrul creator a transmis un ultim mesaj celui care i-a deschis ușile în lumea modei.

Cerruti și-a lansat casa de modă în 1967. Trei ani mai târziu, a lansat și primul parfum, ”Nino Cerruti”. Prin creațiile sale, designerul a vrut să creeze eleganță vestimentară la scară largă. Cerruti nu a fost doar un designer talentat ci și un antreprenor iscusit.

Nino Cerruti a fost și designerul oficial al echipei Ferrari în concursurile Formula 1. Ceea ce l-a diferențiat pe Cerruti de ceilalți designeri și a făcut creațiile sale emblematice de-a lungul timpului într-o industrie pe ”repede înainte” au fost atât calitatea superioară a materialelor, atenția la detaliu, dar și modelele identice de haine pentru femei și bărbați.

Total
0
Shares
Total
0
Share