A nins pe Transfăgărășan. Temperaturi negative la munte - Focus Prima TV

A nins pe Transfăgărășan. Temperaturi negative la munte

La munte este iarnă în toată regula! A nins din nou la peste o mie șase sute de metri altitudine. Pe Transalpina s-a depus strat nou de omăt și, pe unele porțiuni, polei. Iar pe Transfăgărășan, zăpada a ajuns la 5 centimetri. Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu urce pe munte neechipaţi, pe trasee nemarcate.

La o zi după primele zăpezi căzute în munții României, a nins și în Făgăraș. Drumarii au intervenit pe Transfăgărășan. Iarna s-a instalat și pe Transalpina. La peste 1600 de m altitudine ninsoarea a fost însoțită de lapoviță și de o vijelie puternică. Vantul suflă cu putere pe Drumul Regelui, iar șoferii sunt sfătuiți de polițiști să nu se aventureze cu mașinile, dacă nu au anvelope de iarnă.

A nins și în judetul Suceava, in masivul Rarău. Ciobanii care au ieșit dimineață cu oile la păscut și au găsit toate pășunile din zonă acoperite de un strat subțire de zăpadă. Iar în Ceahlău, stratul de zăpadă este și mai mare, 14 centimetri, spun meteorologii. Va fi frig până la finalul săptămânii.

Salvamontiștii iau în calcul ce este mai rău, mai ales că în vârf de munte, vremea se schimbă imediat. Frigul va ține, din fericire, doar câteva zile. Meteorologii anunță că săptămâna viitoare vremea se va încălzi semnificativ.

Total
0
Shares
Total
0
Share