A refuzat să trăiască – Focus Prima TV

A refuzat să trăiască

31 March 2020, Spain, Madrid: Medics in full protective gear attend a coronavirus patient at a temporary hospital set up at IFEMA event venue. Photo: Ricardo Rubio/Europa Press/dpa

Pacienții care fac forme grave de covid, dar refuză administrarea oxigenului, trebuie să înțeleagă că își
semnează singuri condamnarea. Este mesajul doctorului Radu Țincu, specialist în anestezie și terapie intensivă. Asta în contextul în care, pe rețelele de socializare, o fostă pacientă a povestit cum o colegă de salon s-a stins sub ochii medicilor care o rugau insistent să accepte tratamentul cu oxigen. Tratament despre care medicul Flavia Groșan de la Oradea a declarat că poate duce la apariția complicațiilor.

Este mărturia unei femei care a fost infectată cu sars-cov 2 și a ajuns în secția de terapie intensivă. Alături de ea era internată o altă pacientă care deși părea că își dă ultima suflare, nu accepta sub nicio formă tratamentul. Medicii au încercat din răsputeri să o convingă că doar așa poate fi salvată, însă fără rezultat.

Sprecialiștii în Anestezie și terapie intensivă spun că, adesea, acești pacienți refuză administrarea oxigenului din
cauza zvonurilor legate de eventualele complicații care ar putea apărea. Săptămâna trecută chiar medicul Flavia
Groșan a spus că oxigenul administrat în cantitate mare poate duce la formarea edemelor cerebrale.

Situația este cu atât mai dramatică cu unii dintre pacienții care fac forme grave de covid 19 se sting așteptând să se elibereze un pat la terapie intensivă, acolo unde zilnic se bate record după record.

Total
0
Shares
Total
0
Share