A treia doză de vaccin Pfizer restabileşte protecţia împotriva COVID la 95% - studii realizate în Israel - Focus Prima TV

A treia doză de vaccin Pfizer restabileşte protecţia împotriva COVID la 95% – studii realizate în Israel

Mai multe studii realizate în Israel arată că o a treia doză de vaccin Pfizer administrată la şase luni după primele două restabileşte protecţia dată de acest vaccin împotriva infecţiei la 95%, potrivit datelor transmise de compania Pfizer către Food and Drug Administration (FDA) şi citate de CNBC.

Studiile în desfăşurare ale Pfizer au arătat că la 4-6 luni de la a doua doză, eficacitatea vaccinului împotriva infectărilor simptomatice scade de la un maxim de 95% la 84%. FDA a publicat miercuri rezultatele studiilor în contextul în care agenţia se confruntă cu presiuni din partea administraţiei Biden pentru a autoriza cea de-a treia doză de vaccin pentru populaţia generală încă de săptămâna viitoare. Datele au fost colectate de la 1 iulie până la 30 august, când varianta Delta era în creştere în toată ţara. Pfizer a spus că datele din programul de vaccinare din Israel, prima ţară care a început imunizarea populaţiei cu cea de-a treia doză, arată că o a treia doză „are aceleaşi reacţii adverse similare cu cele observate la a doua şi restabileşte niveluri ridicate de protecţie împotriva infectărilor simptomatice (revine la aproximativ 95% protecţie)”. 

Total
0
Shares
Total
0
Share