A treia săptămână la rând de scădere a cazurilor de COVID la nivel global. OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai mortal decât primul - Focus Prima TV

A treia săptămână la rând de scădere a cazurilor de COVID la nivel global. OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai mortal decât primul

News.ro

Numărul cazurilor noi de COVID la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, deși cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit CNN. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID și 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.

Scăderea numărului de cazuri noi la nivel global este de 12% față de săptămâna precedentă. Cel mai mare declin s-a înregistrat în Europa, unde numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât în săptămâna precedentă.

“Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă”, arată raportul OMS.

Acest trend de scădere din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei. Noul coronavirus continuă să se răspândească rapid în multe țări.

Total
0
Shares
Total
0
Share