Abandonul școlar s-a accentuat în pandemie. România, codașă în Europa, va folosi fonduri din PNRR pentru a îndrepta situația - Focus Prima TV

Abandonul școlar s-a accentuat în pandemie. România, codașă în Europa, va folosi fonduri din PNRR pentru a îndrepta situația

Rata abandonului școlar a crescut în 2020. Peste 15 la sută dintre elevii români au renunțat la școală în primul an al pandemiei, când cursurile s-au desfășurat în bună parte online, iar România, în special în mediul rural, nu era pregătită pentru asta. În mediul rural, rata de abandon şcolar a fost de 26 la sută în 2020.

România este, din această perspectivă, pe ultimele locuri din Europa. Pentru anul viitor, România își propune o reducere la 9 la sută a ratei abandonului școlar, iar pentru asta va folosi bani din PNRR. Este o țintă ambițioasă, dificil de atins, recunoaște ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Guvernul a adoptat joi Programul naţional de reducere a abandonului şcolar, care va beneficia de o finanţare de 543 de milioane de euro, a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acest program este o componentă nerambursabilă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Peste 3.000 de școli, considerate cu risc mare de abandon școlar, vor primi bani pentru a reduce cât mai rapid posibil acest fenomen.

Total
0
Shares
Total
0
Share