Abuzuri sexuale de un miliarde de dolari – Focus Prima TV

Abuzuri sexuale de un miliarde de dolari

Un scandal sexual care a zguduit Universitatea Californiei de Sud a fost rezolvat printr-o compensație uriașă. Instituția a fost de acord să plătească despăgubiri și compensații de peste un miliard de dolari pentru peste 700 de femei care au reclamat că au fost abuzate sexual de către un ginecolog al universității. Presa americană subliniază că este un record de despăgubire pentru un astfel de proces.

Personajul principal al procesului în care a fost implicată Universitatea Californiei de Sud este doctorul ginecolog
George Tyndall, acum în vârstă de 74 de ani. El a fost acuzat că, între anii 2009 și 2016 a avut un comportament inadecvat față de studentele care veneau la centrul de sănătate al campusului din California. Tyndall a fost arestat în urmă cu doi ani și a fost inițial cercetat pentru 35 de capete de acuzare, legate de abuz sexual, dar a pledat nevinovat.

Dar după arestarea sa, au apărut însă sute de femei care au dezvăluit că au fost victimele medicului ginecolog. Inițial, Universitatea Californiei de Sud a fost de acord să plătească 215 milioane de dolari pentru aproape 100 de paciente ale doctorului. Iar acum, instituția din California a adăugat 852 de milioane de dolari la despăgubiri celorlalte victime, care au depășit cifra de 700 de femei. Câteva au avut curajul să denunțe public faptele.

Universitatea este considerată răspunzătoare pentru că plângerile la adresa medicului au tot fost de ani de zile, dar acestuia i s-a permis să continue să se ocupe de tinerele paciente. Pe acest lucru au mizat avocații victimelor.

George Tyndall a fost oprit abia în 2016, când a o asistentă care lucra cu el a denunțat abuzurile. Chiar și așa,
Universitatea l-a mai ținut angajat încă un an, după care a ieșit la pensie. Mai mult, colegiul medicilor din California i-a permis să își continue activitatea medicală. Potrivit înțelegerii, fiecare victimă urmează să primească în medie 1,2 milioane de dolari, unele mai mult, altele mai puțin, în funcție de gravitatea faptelor lui George Tyndall.

Total
0
Shares
Total
0
Share