Accident feroviar, mecanicul era băut - Focus Prima TV

Accident feroviar, mecanicul era băut

Mecanicul care a provocat accidentul din gara Fetești, dintre două trenuri de marfă, avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în aerul respirat. Ar fi adormit și a intrat astfel în plin într-o altă garnitură care staționa. Incidentul a ajuns, în câteva ore, la nivelul de – scandal politic. Autoritățile, în loc să vină cu soluții, se ceartă pe demisii.

Unul dintre trenuri era oprit în gara din Fetești, când mecanicul celeilalte garnituri l-a lovit în plin. Bărbatul a trecut nestingherit de toate semnalele care îi arătau să oprească. Avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în aerul respirat, când a fost aproape să provoace o tragedie. Nici sistemul de siguranță automat, care ar fi trebuit să frâneze trenul, nu funcționa, potrivit ministrului Transportului.

În urma impactului zece vagoane și o locomotivă au fost distruse, șinele de cale ferată au fost rupte, iar linia de
electrificare avariată. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Din cauza accidentului, trenurile de călători către și dinspre litoral au înregistrat ore întregi de întârziere.

Cele două garnituri de marfă aparțin unor operatori privați. Premierul Cîțu a avut și el o reacție, indicând Ministerul Transporturilor drept responsabil de îmbunătățirea infrastructurii, cât timp banii de la Guvern au fost alocați la începutul anului.

La scurt timp, Premierul Florin Cîțu a dat de înțeles, că, dacă era în locul lui Cătălin Drulă, l-ar fi demis pe șeful CFR. O anchetă a poliției va stabili ce s-a întâmplat. Specialiștii sunt însă de părere că remedierea situației va fi
dificilă și de durată. În urmă cu o săptămână, un alt tren de marfă a deraiat tot în gara Fetești perturbând traficul feroviar către litoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share