Acord al liderilor UE: emisiile de carbon vor fi reduse cu 55% în 10 ani. România va fi ajutată să treacă la energie nepoluantă – Focus Prima TV

Acord al liderilor UE: emisiile de carbon vor fi reduse cu 55% în 10 ani. România va fi ajutată să treacă la energie nepoluantă

Liderii UE au convenit, vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să scadă emisiile de carbon cu 55% până în 2030, anunță jurnaliștii de la Politico. 

”Uniunea Europeană este liderul luptei împotriva schimbărilor cllimatice”, a anunțat președintele Consiliului European, Charles Michel, într-o postare pe Twitter. 

Negocierile pe subiect au trenat în timpul nopții – când liderii europeni au preferat să nu facă pauză de la ședință – din cauză că țările mai sărace din Centrul și Estul Europei au fost îngrijorate că vor fi obligate să suporte singure costurile ridicării ținței de reducere a emisiilor de carbon de la 40% la 55%. 

Pentru a reduce aceste temeri, rezoluția finală a Consiliului European le-a dat asigurări statelor estice că vor avea susținere financiară și de reglementare. Documentul dă totodată și asigurări că aceste state pot folosi energie nucleară și gazele naturale pentru a înlocui consumul de energie poluantă. 

Total
0
Shares
Total
0
Share