Acuzații de corupție după uciderea ursului Arthur - Focus Prima TV

Acuzații de corupție după uciderea ursului Arthur

Sunt două anchete în desfășurare după uciderea ursului Arthur, iar acuzațiile sunt dintre cele mai grave! Prințul
Emanuel von und zu Liechtenstein nu ar fi avut derogare pentru eliminarea acestui exemplar, ci pentru o ursoaică și puii ei. Chiar și asa, tot ilegal era. Presa internațională vorbește despre corupția din țara noastră legată de vânătorile ilegale.

Uciderea ursului Arthur scoate la suprafață nereguli grave în ceea ce prvește activitățile de vânătoare desfășurate în România. Într-o conferință de presă, ministrul Mediului a anunțat că sunt deja în desfășurare două anchete paralele pentru modul în care cel mai mare urs din Europa a fost omorât.

Extragerea animalului ar fi fost o greșeală. Mai mulți săteni au reclamat faptul că un urs le vizitază frecvent gospodăria, iar din această cauză, a fost emisă o derogare de ucidere a animalului.

Astfel, în locul celui care cauza probleme, victimă a fost Arthur. Dar chiar și dacă printul vâna ursociaca, tot ilegale
era. Pentru că avea piu iar legea spune că nu poate fi ucisă, ci relocată.

Uciderea unui urs este ultima măsură la care se apelează într-un astfel de caz. De cele mai multe ori, se are în vedere relocarea animalului sau luare de măsuri de co-existență și co-adaptare a comunității. De asemenea, doar un membru al asociației care a depus cererea poate realiza extragerea animalului.

În fișa de evaluare a exemplarului, se arată că trofeul a fost obținut în baza autiorizației de vânătoare INDIVIDUALA , pe numele prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, nicidecum pe numele unei asociații.

Prințul acuzat de braconaj a avut și prima reacție oficială. Contactat de jurnaliștii elvețieni de la Blick, acesta a declarat că nu vrea să se implice în niciun fel de discuție. Moartea lui Arthur a fost tratată pe larg și în pres
internațională. Prinț blamat pentru că a împușcat unul dintre cei mai mari urși din Europa, relatează BBC.
The Independent titrează că România investighează cazul ursului ucis de prințul austriac. Până și 9GAG, site-ul de comedie, aduce în discuție moartea lui Arthur: Odihnește-te în pace, Arthur, cel mai mare urs din România ucis de un prinț austriac și de corupția din România, spun jurnalistii americani.

Total
0
Shares
Total
0
Share